Welke kamado joe barbecue past het beste bij jou?

2 min gelezen
heerlijk

Welke kamado joe barbecue past het beste bij jou?

De kamado BBQ is de laatste jaren erg in opkomst. Het barbecueën met de kamado joe is dan ook niet te vergelijken met een andere BBQ. Doordat deze BBQ gemaakt is van keramiek ontstaat er een luchtstroom in de BBQ. Hierdoor is de temperatuur goed te regelen en krijg je altijd een malse en sappige bereiding van je gerechten, zonder verbranding. Er zijn veel verschillende formaten van de kamado verkrijgbaar. Welke bij jou past is afhankelijk van hoeveel ruimte en budget je tot je beschikking hebt en van voor hoeveel personen je hem gaat gebruiken. In dit artikel worden de verschillende modellen benoemd met hun eigenschappen, dus lees snel verder om te kijken welk model het beste bij jou past.

Mini

Deze variant is de kleinste en dus ook de goedkoopste. Het rooster van deze BBQ is 28 cm en geschikt voor bereiding tot 2 personen. Als je wat meer geduld hebt tussen de gerechten door, kan deze natuurlijk ook voor iets meer personen gebruikt worden. Wat erg handig is aan dit model is het kleine formaat. Hij heeft een draagbaar onderstel en is daarom ook makkelijk te vervoeren.

Compact

Dit model is net een slagje groter als de mini en heeft een rooster van 33 cm. Deze BBQ is geschikt voor 4 personen. Door het draagbare campingonderstel kan deze BBQ erg snel opgezet worden.

kamado joe

Medium

Dit model is groter en geschikt voor tot wel 5 personen. Hij heeft een rooster van 41 cm. Dit model is niet draagbaar, maar heeft wel een verrijdbaar onderstel. Aan deze BBQ kunnen ook zijtafels bevestigd worden, altijd handig om iets op te leggen tijdens het barbecueën.

Large

Dit is een van de meest verkochte modellen. Deze BBQ heeft een rooster van maar liefst 49 cm breed en is dan ook geschikt voor 6 tot 8 personen. Ideaal voor een familie BBQ

Xlarge

Dit is de grootste BBQ van deze soort die verkrijgbaar is. Hij kan gebruikt worden voor 8 tot 12 personen en wordt vaker gebruikt in catering bedrijven of de horeca.