Huis direct verkopen, hoe doe je dat?

3 min gelezen

Huis direct verkopen, hoe doe je dat? Het verkopen van een huis is een grote uitdaging en er zijn veel valkuilen waar je in kunt vallen. Het gaat er natuurlijk om dat kopers je huis willen hebben en hier moet je als verkoper voor zorgen. Hoe doe je dit? En wat vinden kopers van belang in een woning? Hoe ga ik het huis aanbieden? Dit zijn allemaal vragen waar je over na moet denken. Lees in dit artikel meer over het huis direct verkopen en hoe je dit het beste kunt verkopen. Op deze manier kun je er snel voor zorgen dat je huis verkocht wordt en dat je eventueel winst maakt hierop.

Huis direct verkopen: Tips

Wat doe je als eerste als je huis direct verkopen wilt? Eerst zorg je ervoor dat je de verkoopprijs van de woning gaat bepalen. Kun je dit zelf? Nee hier heb je een opleiding voor nodig en hier moet met veel kennis naar gekeken worden. De vraag is natuurlijk wie laat je dit doen en wie is hier ervaren in? Een opkoper kan dit goed voor je doen en is ook gespecialiseerd in het taxeren van woningen. Hierbij kijken ze goed naar de woning en iedere ruimte die ze hierin kunnen vinden. Heb je een aanbouw? Grote kans dat de opkoper hier gebruik van maakt en hierdoor kan de vraagprijs van je woning hoger worden. De opkoper geeft je een advies over de prijs en deze kun je volgen, maar je kunt ook de prijs verhogen of verlagen. Als je huis direct verkopen wilt, is het handig om een lagere prijs te kiezen, want mensen hebben hier meer interesse in.

Achterstallig onderhoud en opruimen

Het opruimen van je huis is normaal, maar vooral als het huis direct verkopen wilt. De woning moet er schoon en fris uitzien voor als er kopers komen kijken. Zorg ervoor dat persoonlijke spullen worden opgeruimd en dit kun je doen in een bergkast. Hier kun je spullen in opbergen en vaak wordt er niet in de kast gekeken bij een rondleiding. Naast het opruimen van je woning moet je ook kijken naar het achterstallig onderhoud. Ontbrekende dakpannen? Matig schilderwerk? Dit kunnen factoren zijn waardoor de verkoop niet doorgaat en deze moet je ook oplossen. Zorg ervoor dat je goed rondkijkt in je woning en eventuele misstanden ook gelijk maakt en oplost. 

Marketing

Hoe kunnen de potentiële kopers je woning vinden? Waar ga je adverteren? Dit zijn allemaal vragen die komen kijken als je een woning wilt verkopen. Het beste wat je kunt doen is via de huizen opkoper je huis verkopen. Deze specialisten hebben connecties met andere vastgoedspecialisten en kunnen op deze manier je huis linken aan een koper. Werkt dit niet? Dan kun je altijd op het internet je huis verkopen via een aanbieder. Funda, Pararius en Jaap zijn allemaal websites waar veel huizen worden aangeboden. Zorg er wel voor dat je veel laat zien van je woning in de advertentie en dit kun je doen door middel van professionele foto’s.