Kunstgras aanleggen? Alles wat je moet weten lees je hier

1 min gelezen
kunstgras aanleggen

Erg veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om kunstgras aan te leggen. Hierom zijn er ook ontzettend veel verschillende soorten kunstgras. Het aanschaffen en aanbrengen van kunstgras kost een hoop geld. Zeker als je het vergelijkt met normaal gras, is het leggen van kunstgras duur. Toch is het een goede keuze om kunstgras aan te schaffen in plaats van normaal gras. Zeker wanneer je het kunstgras aanleggen zelf kunt doen. 

kunstgras aanleggen

Verschillende toepassingen kunstgras

Allereerst zijn er erg veel mensen die kunstgras in hun tuin willen. Kunstgras vergt namelijk een stuk minder onderhoud in vergelijking met gewoon gras. Naast kunstgras voor in de tuin zijn er ook een hoop sportvelden zoals voetbalvelden en hockeyvelden die gemaakt zijn van kunstgras. Ook rondom zwembaden wordt er veel gebruik gemaakt van kunstgras. Dit komt omdat kunstgras niet veranderd in een modderbad als het nat wordt. Tot slot zijn er ook een hoop balkons en terrassen voorzien van kunstgras. Dit heeft voornamelijk te maken met de uitstraling van kunstgras. 

Zelf kunstgras aanleggen of uitbesteden?

Op het moment dat je kunstgras hebt gekocht is het verstandig om het door een expert aan te laten leggen. Indien je dit zelf doet en er gaat iets mis zal je niet verzekerd zijn. Als je het werk uit laat besteden en het gaat fout, dan ben je wel verzekerd. Echter, heb je daarentegen veel ervaring? Dan kun je ervoor kiezen om de werkzaamheden zelf uit te voeren.