De Verbena plant: een onderhoudsvrije plant voor in de tuin

1 min gelezen
verbena

De Verbena plant is een plant die uit 15 verschillende soorten bestaat. Het is een prachtige en kleurrijke plant. De plant is te verkrijgen in het rood, oranje, roze, lila, paars, blauw en wit. Dit zorgt voor een mooie, kleurrijke tuin.

De plant bloeit van mei tot en met oktober en kan tot wel 1,5 meter hoog worden. Ook trekt de plant veel vlinders, bijen en hommels aan. Perfect voor een betere biodiversiteit dus.

verbena

Hoe verzorg je een Verbena plant?

De Verbena plant kan in principe het hele jaar door geplant worden, maar het aangeraden tijdstip is tussen april en mei. De plant kan goed tegen droogte en heeft in principe geen extra water nodig. Wanneer het heel langdurig droog blijft is het wel aan te raden om af en toe een beetje water te geven.

Wanneer de plant in een pot staat, geldt dit niet. In dat geval moet de potgrond altijd een beetje vochtig zijn. Te veel water is echter ook niet goed, er mag nooit een laagje water op de bodem staan. Een goed doorlatende bodem is dus essentieel.

Verder is het aan te raden om in het begin van het voorjaar wat organische mest te geven, om de groei van de Verbena te verbeteren. Later bemesten is niet nodig.

De Verbena plant is dus de perfecte onderhoudsvrije plant voor ieders tuin!