Tips bij het verkopen van uw huis

2 min gelezen

Vanzelfsprekend wilt iedereen die zijn woning of huis gaat verkopen dat dit zo snel mogelijk, zorgeloos en voor de allerbeste prijs gebeurt. In dit artikel zullen een aantal tips besproken worden die de kans hierop verhogen. Dus ben jij van plan om je huis te verkopen? Lees dan vooral verder!

Welke makelaardij?

Het moment is hier, je hebt besloten om je huis te verkopen. Goed, en nu? Allereerst zal je een makelaar moeten kiezen maar dit klinkt makkelijker dan dat het is. Welke makelaardij kies je namelijk? Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je van de makelaar verwacht en wat je budget is.

Hoeveel levert mijn woning op?

Dat is het volgende waar de makelaar jou bij kan helpen: het vaststellen wat de juiste vraagprijs is voor uw woning. De meeste makelaars hebben ervaring in het uitvoeren van woningtaxaties en kunnen je dus goed informeren over wat uw woning waard is en hoeveel winst je eventueel kan maken. Afhankelijk van de markt en/of koper, moet je je bedenken of de vraagprijs realistisch is. De makelaar kan je hier goed over adviseren. Bij een te hoge vraagprijs kan dit als gevolg hebben dat potentiële kopers afschrikken. Deze weten niet dat er onderhandeld kan worden, als je deze intentie had. Vanzelfsprekend is een te lage vraagprijs niet wat je wilt.

Neutrale inrichting

Als u uw woning gaat verkopen is het belangrijk dat deze neutraal is ingericht. Je kunt wel hier en daar een persoonlijke invloed laten zien maar bedenk je dat mensen over het algemeen fan zijn van neutraal en strak ingericht en toch gezellig. Daarnaast is een belangrijke tip om te zorgen dat uw woning lekker ruikt door het te laten luchten. Er zijn namelijk veel mensen die allergisch zijn voor bloemen of huisdieren dus probeer daar rekening mee te houden.

Bron: https://www.ikganaarvmk.nl/