Kies de juiste deurkruk uit alle verschillende soorten stijlen deurbeslag

3 min gelezen

Als je op zoek gaat naar nieuw beslag voor je deuren dan kun je kiezen uit ontelbaar veel soorten stijlen deurbeslag. Er zijn verschillende materialen, vormen, maten, kleuren en uitstralingen waaruit je kan kiezen. Dat kan enorm overweldigend zijn. Daarom is het goed om tijd te investeren in het juiste deurbeslag. 

Ga je voor deurknoppen of deurklinken in jouw huis?
De eerste vraag die je moet beantwoorden is wat voor type deurbeslag je in huis wilt. Zo kan je kiezen uit deurklinken met een echte greep of een deurknop die je rond moet draaien. Beide typen kunnen de sierwaarde van een ruimte enorm vergroten. Sta je er weleens bij stil hoe vaak je deurbeslag in je handen hebt? En hoe vaak je er bewust of onbewust naar kijkt? Let er maar is een keer een dagje op en ga zitten op dat fijne plekje in de woonkamer. Dan heb je eigenlijk altijd wel deurbeslag in je zicht. Dat kleine detail kan het interieur net afmaken. Want een gemiddelde woning met vier kamers hebben al snel 12 of meer deurklinken in huis. 

Kies de juiste uit alle soorten stijlen deurbeslag

Er zijn verschillende stijlen deurbeslag waar je uit kan kiezen. Je kan ervoor kiezen om juist voor een echte eye catcher te gaan of om het deurbeslag weg te laten vallen in het interieur. Een aantal mogelijkheden voor stijlen zijn:

  • Industrieel
  • Landelijk
  • Modern
  • Tijdloos; en
  • Eclectisch.

Welk type je ook kiest, zorg er in elk geval voor dat het binnen je interieur past. Je kan strakke vormen combineren met een landelijke inrichting. Maar let erop dat de strakke lijn wel ergens terugkomt. Hetzelfde geldt voor de kleur van het deurbeslag. Ook op het gebied van kleur zijn er allerlei soorten stijlen deurbeslag mogelijk. Je kan gaan voor een onopvallende kleur zoals bijvoorbeeld dezelfde kleur als de kleur van de deur, maar je kan ook juist voor een afwijkende kleur gaan. Zo kan je zwart deurbeslag prachtig laten staan in een lichte woning, als je dan maar let op de juiste styling in het interieur. 

Stijlen deurbeslag geeft keuze voor iedereen

Niet alleen de stijl op het gebied van vormgeving is een keuze die je moet maken. Maar ook de stijl van het materiaal geeft veel sfeer af aan een deurklink. Zo kan je gaan voor een deurklink van hout, of juist van RVS, maar ook van brons bijvoorbeeld. Als je alle soorten en maten bij elkaar legt, dan heb je voor iedereen wel een keuze. Neem in die keuze dan ook eens de kleur zwart mee. Want ondanks dat je zou denken dat het afsteekt bij de rest, kan dat juist mooi zijn. Stijlen deurbeslag is voor ieder wat wils, maar dus ook voor iedere smaak iets wils. Een lichte woning met strakke lijnen kan mooi afgewerkt worden met zwart deurbeslag dat net zo’n strakke lijn heeft. Op die manier creëer je een echte eye catcher dan een luxe sfeer uitstraalt. 

Meer weten? Vraag het aan de specialisten van Mooi Deurbeslag.