Inpakservice verhuizen

2 min gelezen
Dirk Vervaet

Wanneer je gaat verhuizen moeten al jouw bezittingen natuurlijk ook ingepakt worden. Dit is om ze te goed geordend te hebben en zo zijn ze beter beveiligd tegen schade. Het inpakken van je bezittingen is vaak meer werk dan je in eerste instantie denkt. Daarom kan het een verstandige keuze zijn om dit te laten doen door een verhuisfirma. Op zoek naar een inpakservice?

Wat is een inpakservice bij het verhuizen?

Een inpakservice is een dienst die wordt aangeboden door verhuisbedrijven. Deze inpakservice wordt verricht door 1 of 2 verhuizers van het desbetreffende verhuisbedrijf. Het bestaat uit meer taken dan alleen het inpakken en labelen van bezittingen in verhuisdozen.

De inpakservice regelt alles tot aan het punt waar de bezittingen daadwerkelijk moeten worden verhuisd. Dit is wanneer de bezittingen in de verhuiswagens moeten worden ingeladen.

Dirk Vervaet

De werkzaamheden bij een inpakservice

Zoals eerder al werd aangegeven bestaat de inpakservice niet alleen maar uit het inpakken van bezittingen in dozen. De inpakservice heeft een aantal werkzaamheden

De werkzaamheden van een inpakservice zijn als volgt:

·         Bezittingen inpakken in verhuisdozen en labelen: de hoofdtaak van de inpakservice is dat ze al je bezittingen in verhuisdozen inpakken en vervolgens gaan labelen zodat er een goed overzicht is van je spullen.

·         Elektronica veilig inpakken: elektronica is vaak breekbaarder dan andere bezittingen, daarom heeft een verhuisfirma speciale beschermingsmiddelen hiervoor. Zo voorkomen ze dat je elektronica beschadigd in de verhuizing.

·         Witgoed loskoppelen en inpakken: de verhuizer koppelen al het witgoed voor je los en laten het daarna goed uitlekken zodat het helemaal droog is. Vervolgens wordt dit ook weer in speciaal beschermingsmateriaal ingepakt.

·         Meubels demonteren: het demonteren van de meubels is ook een werkzaamheid van de inpakservice. Hier worden alle meubels gedemonteerd en vervolgens ingepakt. Zo wordt er ook meer ruimte gecreëerd voor in de verhuiswagen.

·         Instrumenten als piano’s professioneel inpakken: grote instrumenten als piano’s zijn vaak moeilijk te verhuizen. Verhuizers zorgen ervoor dat deze veilig gedemonteerd en vervolgens goed worden ingepakt.

Als je meer wilt leren over verhuizen kan je terecht op Dirk Vervaet, de bron voor alle informatie over verhuizen.