Wat is een ir paneel

2 min gelezen
ir paneel plafond

Op een koude dag is het heerlijk om warmte te ervaren. Een Infrarood paneel voor het plafond biedt een uitstekende uitkomst. De warmte wordt direct verspreidt zodat je behaaglijke warmte ervaart in huis. Dit artikel geeft meer informatie over de ir paneel voor aan het plafond.

Wat is een ir paneel voor aan het plafond?

De ir plafond verwarming maakt gebruik van onschadelijke infrarode warmtestralen. De panelen zorgen voor heerlijke warmtegolven en deze worden verzonden naar zowel personen in huis als je woning. De warmte wordt als het ware weerkaatst middels objecten en op deze wijze vindt efficiënte verwarming plaats. Een infrarood paneel werkt net als de zon met infrarood, dit zorgt voor een natuurlijk en warm gevoel.

ir paneel plafond

Hoe verloopt de installatie van een ir paneel?

De aansluiting vindt plaats door middel van een stroompunt of een stopcontact. Dit is de meest eenvoudige manier van installatie.

De temperaturen van een plafondpaneel kunnen hoog oplopen. Door deze hoge temperatuur mogen de panelen enkel aan het plafond worden geplaatst voor de veiligheid. De ideale plek is het midden van het plafond zodat de gehele ruimte kan profiteren van de warmte.

Bijkomend voordeel van installatie aan het plafond is dat de warmte zonder blokkade zijn doorgang kan vinden. Een infrarood paneel voor aan het plafond mag een hogere temperatuur bereiken dan een infrarood wandpaneel.

Wat zijn de kosten van infraroodpanelen?

De panelen hebben geen of nauwelijks onderhoud nodig en zijn hierdoor een geliefd product, door het onderhoudsarme karakter scheelt dit in de kosten. Daarnaast is de prijs afhankelijk van het design en formaat. De aanschaf van infrarood panelen wordt gestimuleerd en er is subsidie mogelijk.

Wat zijn de voordelen van infrarood wandpanelen?

• De plafondpanelen maken gebruik van elektriciteit op een slimme manier en dit zorgt voor een efficiënte manier van verwarmen.

Ir paneel plafond werken met veilige infraroodstralen die onschadelijk zijn.

• De panelen hebben dezelfde eigenschappen als de zon en stralen warmte direct de gewenste ruimte in.

• Ir plafondverwarming warmt niet alleen personen op maar ook de gehele ruimte.

• De warmte wordt als het ware weerkaatst en dit zorgt voor een uitstekende warmteverdeling.